Sale- en Leaseback

Sale and Leaseback is een financiële regeling waarbij de eigenaar van een bedrijfspand of andersoortig onroerend goed het eigendom verkoopt en vervolgens direct terug huurt van de nieuwe eigenaar. Deze aanpak biedt een scala aan voordelen voor zowel de verkoper als de koper, waardoor het een aantrekkelijke optie is in de vastgoedwereld.

Voor verkopers opent Sale and Leaseback de deur naar diverse mogelijkheden. Het vrijmaken van kapitaal is een belangrijke drijfveer; dit kapitaal kan worden geïnvesteerd in nieuwe bedrijfsinitiatieven, het vermijden van leningen bij banken, het versnellen van de verkoop van een bedrijf, het opbouwen van extra pensioenfondsen voor ondernemers, het versterken van de balans van een bedrijf, of het realiseren van een hogere verkoopprijs. Door het vastgoed direct terug te huren, kunnen verkopers zelfs een hogere opbrengst behalen dan wanneer het pand inclusief vastgoed zou worden verkocht.

Voor kopers en investeerders biedt Sale and Leaseback een aantrekkelijke mogelijkheid om interessante vastgoedobjecten en langlopende investeringen aan te gaan. Deze constructie verzekert de investeerder van langdurige huurinkomsten en biedt een stabiele basis voor vastgoedinvesteringen in de commerciële sector.

Bij Novel Property begrijpen we de complexiteit en de voordelen van Sale and Leaseback. Onze expertise strekt zich uit over verschillende aspecten, waaronder juridische overwegingen, marktanalyses, en het verbinden van verkopers en investeerders. We begeleiden u niet alleen bij de besluitvorming, maar ook bij het volledige proces, inclusief papierwerk en praktische implementatie.

Het is begrijpelijk dat u vragen heeft over deze constructie. Daarom denken we graag met u mee en bieden we antwoorden op belangrijke vragen zoals:

  • Is Sale and Leaseback de juiste oplossing voor uw behoeften?
  • Is uw vastgoed geschikt voor terugverhuur?
  • Welke huurprijs of verkoopopbrengst is redelijk, en onder welke voorwaarden?
  • Welk type investeerder of koper past het beste bij uw vastgoed en uw langetermijnbehoeften voor huisvesting?

Het hebben van een bedrijfspand is een strategische zet geweest, maar de omstandigheden kunnen veranderd zijn sinds de aankoop. Bij Novel Property staan we klaar om u te helpen de beste beslissingen te nemen voor uw bedrijf en uw vastgoedportefeuille. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe Sale and Leaseback uw zakelijke doelstellingen kan ondersteunen.

Contact

Vragen over de diensten van Novel Property?

Ons kantoor bevindt zich in Amsterdam, in het hart van de markt. Plan nu vrijblijvend een gesprek in op ons kantoor. We zijn benieuwd naar uw wensen. Liever bellen? We zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 08:00 en 18:00.