Singel 299h | Amsterdam

€ 2.180.000

Op één van de meest iconische locaties van Amsterdam, langs de schilderachtige Singel, bevindt zich dit prachtige, 17e-eeuwse, rijksmonumentale grachtenpand met een elegant appartement, waar de geschiedenis zich verweeft met het hedendaagse comfort. Het appartement van ruim 205m² (inclusief souterrain) biedt een prachtig uitzicht over kalme wateren van de Singel met de weerspiegeling van de historische gevels.

De statige entree van het pand geeft u toegang tot het luxe appartement met haar karakteristieke kenmerken, zoals hoge plafonds, houten balken en sierlijsten. De unieke indeling met een binnentuin in het souterrain zorgt voor voldoende lichtinval in alle vertrekken. In het souterrain bevindt zich een ruime, sfeervolle eetkamer met keuken en een royale slaapkamer met een luxueuze badkamer. Op de verdieping is een tweede, self supporting slaapkamer aanwezig, tevens voorzien van een eigen badkamer.

Wij bieden u de zeldzame kans om in één van de meest gewilde buurten van Amsterdam te wonen. Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging bij dit waanzinnige appartement!

Begane grond

De statige entree geeft toegang tot een portiek hal op de eerste woonlaag met toegang tot de living. Tevens is er een tweede ingang bij de werkkamer middels een hal.

De living ensuite met visgraat parketvloer is toegankelijk vanuit het portiek. De sfeervolle eetkamer heeft prachtige hoge plafonds, sierlijsten en diverse ornamenten. U kijkt hier uit over de binnentuin waardoor er tevens veel lichtinval aanwezig is. De living aan de voorzijde biedt een verbluffend uitzicht over de Singel en heeft een fraaie schouw met gashaard.

Een tussenhal met uitzicht op de binnentuin geeft toegang tot de tweede woonkamer / bibliotheek. Deze ruimte is voorzien van een schouw, vaste kast met opstelling van de ketel en vaste trap naar de verdieping. In de hal bij de werkkamer bevindt zich een toiletruimte met marmer.

Eerste verdieping

De tweede slaapkamer is middels de vaste trap in de tweede woonkamer toegankelijk, alsmede via een trapopgang in de gezamenlijke hal.

De slaapkamer is geheel self supporting doordat deze bereikbaar is middels een eigen ingang via de trapopgang. De slaapkamer in hotelsfeer is voorzien van een aangrenzende badkamer.

De badkamer is geheel afgewerkt met marmer en is voorzien van een inloopdouche, zwevend toilet en wastafelmeubel.

Souterrain

Het souterrain is bereikbaar middels de tweede hal die vanuit de gezamenlijke hal toegankelijk is. De ruime eetkamer met houten balkon plafond is voorzien van een marmeren vloer en een keukenindeling met aansluitingen voor wasapparatuur.

Middels een tussenhal met toiletruimte en vaste kast is er toegang tot de kelder (ca. 11m²). Tevens is de binnentuin vanuit hier bereikbaar met diverse bergruimte ten behoeve van opslag.

Vanuit de hal bereikt u de royale slaapkamer met luxe badkamer. De badkamer met glazen wanden is nagenoeg geheel voorzien van marmer en beschikt over een ligbad, dubbele wastafel en inloopdouche.

Locatie

Met haar sublieme ligging aan de Amsterdamse grachtengordel is deze locatie onovertroffen! Omgeven door de prachtige grachten en groene parken biedt het appartement een perfecte combinatie van rust en levendigheid met het bruisende hart van Amsterdam op loopafstand. Dé hotspots Brouwersgracht, het Paleis van op Dam en de Westermarkt zijn zeer nabij gelegen, evenals de Negen Straatjes met talloze winkels, gezellige cafés en restaurants. Ook De Jordaan, bekend om de vele cafés en restaurants, is gelegen om de hoek van het appartement. Er zijn uitstekende tram- en busverbindingen op korte afstand. Het Centraal Station is gesitueerd op 10 minuten loopafstand en de snelwegen zijn gemakkelijk toegankelijk.

Algemeen:
– Het appartement is in 2019 volledig gerenoveerd, waaronder nieuwe fundering, nieuwe kozijnen met dubbel glas, een nieuw dak en een gehele gevelrenovatie. Het huidige energielabel is opgesteld voor de renovatie en verduurzaming van het appartement;
– De huidige VvE bijdrage is € 228,91 per maand. Op 15 maart 2024 vindt er een nieuwe ledenvergadering plaats waarbij de VvE bijdrage geïndexeerd zullen worden.